Koiramessujen näyttelyissä tuomareita yhteensä 18 eri maasta

Kuva: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Koiramessut sekä messuviikonlopun aikana järjestettävät koiranäyttelyt lähestyvät. Helsinki Winner ja Voittaja ovat vuoden suurimpia näyttelyspektaakkeleja.


Ulkomuototuomari on koiranäyttelyissä asiantuntija, joka arvioi kuinka hyvin esitettyjen koirien ulkomuoto vastaa niiden hyväksyttyä rotumääritelmää. Lisäksi hän huomioi koirissa esiintyviä liioiteltuja piirteitä ja arvioi koirien rodunomaista käyttäytymistä. Ulkomuototuomari on Suomen Kennelliiton edustaja, joka esittää arvostellessaan käsityksensä koirista puolueettomasti muistaen aina vastuunsa jalostuksen ohjaamisessa (Ulkomuototuomarit ry).

Tänä vuonna Koiramessuilla arvostelee yhteensä 93 ulkomuototuomaria, joista 11 on mukana pentunäyttelyissä, 80 Voittaja-viikonlopussa ja kaksi Junior Handler-kilpailuissa. Pohjoismaista tuomareita on yhteensä 58 henkilöä. Tästä joukosta 38 on suomalaisia. Paikan päälle Koiramessuille saapuu tuomareita yhteensä 18 eri maasta.

Lisätietoa tuomareista pääset lukemaan Helsinki Winnerin ja Voittajan tuomarilistoista löytyvistä tuomariesittelyistä! Pääset niihin listassa olevan tuomarin nimeä klikkaamalla.


Ilmoittaudu näyttelyihin halvemmalla 5.11. saakka

Sekä Helsinki Winneriin että Voittajaan on halvempaa ilmoittautua hyvissä ajoin – toisen hintaluokan hinnat ovat voimassa tiistaihin 5.11. saakka, jonka aikana ilmoittautumismaksu kumpaankin näyttelyyn on 75 euroa (toinen saman omistajan koira 70e, kotimaiset rodut 55 e). Tämän jälkeen hinta nousee kolmannessa hintaluokassa (6.–13.11.) 85 euroon jokaista koiraa kohden. Toimi siis nyt!

Pentunäyttelyiden ilmoittautumismaksu on 55 euroa ja Junior Handler-kilpailujen 10 euroa. Huomioithan, että näyttelyihin ilmoittautuminen tapahtuu Showlinkin järjestelmässä ja on mahdollista vain internetissä. Numerolappu ja aikataulukirje toimitetaan näytteilleasettajille ainoastaan sähköisesti. Näyttelypostia ei siis lähetetä postitse.

Saman omistajan 2. jne. koiran alennus lasketaan vain täysihintaisista ilmoittautumismaksuista (ei kotimaisten rotujen maksuista).


Nähdään näyttelyissä!