Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Kappers Agneta

Kuva
Agneta Kappers

Olen syntynyt ja kasvanut Tukholmassa. Olen lapsesta asti ollut valtavan kiinnostunut koirista, ainoana perheessäni. Siksi oma koira oli jatkuvasti ylimpänä toivelistallani. Toiveeni täyttyi vuonna 1958, kun naapuriin muutti perhe whippetpentu mukanaan. Aloitin näyttelyharrastuksen varsin menestyksekkäästi tämän koiran kanssa, ja siitä lähtien minulla on aina ollut whippetejä seuranani.

Kasvattaminen houkutti ja olen kasvattanut 17 pentuetta vuosina 1978–2013 kennelnimellä Kapriol. Näyttelyinnostuksen myötä kiinnostuin paljon myös eri rotujen rakenteista ja toiminnallisuudesta. Anatomia ja genetiikka ovat lähellä sydäntäni, ja siksi minulle oli luonnollista hakeutua tuomarikoulutukseen. Pätevöidyin vuonna 1993 ja hiljalleen sain kaikkien vinttikoiraryhmän rotujen arvosteluoikeudet. Alkukantaiset rodut ovat pääasiallinen mielenkiinnon kohteeni, ja minulla on myös näiden rotujen arvosteluoikeudet. Minulla on ollut monta mielenkiintoista ja antoisaa arvostelutehtävää ympäri maailmaa, jotka ovat olleet ikimuistoisia ja rikastuttaneet koiraharrastustani.

Oma rotuni on aina ollut whippet, eikä minulla ollut ollut muunrotuisia koiria ennen vuotta 2016. Tuolloin minulle tuli pieni podengo, Ch Tappinskis Easy To Love eli Jippie, joka on avannut silmäni ja erityisesti sydämeni tälle hurmaavalle, sporttiselle ja älykkäälle rodulle. 

Odotan innolla ja jännityksellä arvostelutehtävääni Suomen Kennelliiton voittajanäyttelyissä 18.–19.12.2021.

Tuomaroi seuraavia rotuja