Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Roosens Kathleen

Kuva
Kathleen Roosens

Olen syntynyt Belgiassa ja ollut mukana koiraharrastuksessa ja näyttelyissä 6-vuotiaasta saakka. Kasvatan perheeni kanssa papilloneja kennelnimillä Daydream Believers ja De Costalina.

Junior handler -harrastukseni alkoi, kun olin 10-vuotias. Olen esittänyt lähes kaikkia rotuja ja kaikista roturyhmistä junior handler -urani aikana, mutta parhaat muistot noista kehistä minulla on amerikancockerspanieleiden, irlanninsettereiden ja siperianhuskyjen kanssa.  
13-vuotiaana matkustin ensimmäistä kertaa belgialaishollantilaisen esittäjäryhmän kanssa Englantiin Salisburyyn, jossa osallistuimme esittäjille järjestettyyn tiimikilpailuun, jossa päädyin voittamaan parhaan ulkomaisen esittäjän tittelin parina vuonna putkeen. Tämä kokemus koukutti minut vielä tiukemmin tähän harrastukseen ja päädyin pyytämään isältäni kyytiä näyttelyihin lähes joka viikonloppu.      

Vuosina 1999 ja 2000 voitin Belgian junior handler mestaruuden ja 2000 voitin vielä Monacon finaalin, joista sain kilpailuoikeuden Cruftsin kansainväliseen junior handler finaaliin. Cruftsiin osallistuminen jätti minuun ikuisen rakkauden tähän maailman suurimpaan koiranäyttelyyn.

Junior handler -urani jälkeen pidin pienen tauon koiranäyttelyistä. Päädyin palaamaan takaisin australianpaimenkoirien kanssa vain tajutakseni, että minulla oli jo täydellinen rotu elämässäni; papillon.

Viimeisen 30 vuoden aikana 33 esittämääni koiraa on voittanut Euroopan Voittaja- ja Maailman Voittaja titteleitä ja täydellisenä kirsikkana kakun päällä itse kasvattamani ja esittämäni papillon voitti Cruftsin Best in Shown vuonna 2019.

Tuomaroin junior handleria valikoidusti, mutta seuraan usein kehän laidalla tätä lajia, josta alkoi minun intohimoni näyttelyihin ja kasvattamiseen.

Minulle on suuri kunnia saada tuomaroida tämä kilpailu, ja toivon, että voin auttaa tämän harrastuksen eteenpäin viemisessä.

Tuomaroi seuraavia rotuja

Helsinki Winner 2022 - PE 2.12.

Junior handler