Messukeskus Helsinki 2. – 4.12.2022

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Slettedal Sven

Kuva
Sven Slettedal

Nimeni on Sven Slettedal, asun Norjassa ja kasvatan labradorinnoutajia kennelnimellä Fieldvalley. Olen 66-vuotias ja asun Venneslassa Kristiansandin lähistöllä.  Olen naimisissa, minulla on neljä lasta ja 7 lapsenlasta.

Sain ensimmäisen labradorinnoutajani ollessani 12-vuotias. Tämän koiran kautta tutustuin Norjan ja Ruotsin labradorimaailmaan. Ruotsalaiset Brit ja Arnfinn Hevaker, kennel Mallards, ovat vaikuttaneet eniten omaan kiinnostukseeni rotua, näyttelytoimintaa ja jalostusta kohtaan.  Ensimmäinen pentueeni syntyi vuonna 1987 Englannista tuomalleni nartulle. Koirani polveutuvat vielä tänäkin päivänä näistä samoista linjoista ja nyt menossa on kahdestoista sukupolvi.  Olen kasvattanut 26 muotovaliota.

Kasvatusurani kohokohta oli, kun Ch Fieldvalley’s Carmen Sofie oli Best In Show Englannin labradorikerhon 100-vuotisjuhlanäyttelyssä vuonna 2016. Siitä tuli tuolloin myös Englannin muotovalio, sitä titteliä arvostan todella paljon ja olen siitä ylpeä. Minulla on ollut viisi kertaa Norjan voitokkain labradorinnoutaja. Olen saanut Norjan kennelliiton kasvattajapalkinnon.

Olen ollut ulkomuototuomari vuodesta 2004, arvostelen kaikkia noutajia ja spanieleita. Olen saanut arvostella useimmissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa. Lisäksi minulla on CC-oikeudet Englannissa ja olen arvostellut siellä kahdesti.

Muihin kiinnostuksenkohteisiini lukeutuvat puutyöt, paikallishistoria sekä toinen maailmansota. Toimin oppaana kouluryhmille Gestapon sodanaikaisessa päämajassa Kristiansandissa. Työ on minulle erittäin tärkeä, sillä saan kertoa siinä sodasta, kärsimyksestä ja siitä, millaista on elää täysin vailla ihmisoikeuksia.

Tuomaroi seuraavia rotuja