Messukeskus Helsinki 18. – 19.12.2021

Suomen suurin koiratapahtuma

Royal Canin logo Agria Eläinvakuutus logo

Tuomari

Thirlwell John

Kuva
JohnThirlwell

Ensimmäinen rotuni oli irlanninsetteri, joita ryhdyin esittämään teini-ikäisenä 70-luvun alussa. Tuolloin perustin myös kennelini ja kasvatan edelleen kennelnimellä Ferndel. Hankin walesinspringerspanieleita vuonna 1976 ja walesinspringerit ovat siitä lähtien olleet pääasiallinen rotuni. Olen vuosien saatossa voittanut useita kertoja Vuoden Kasvattaja -kilpailun. Olen omistanut ja kasvattanut 46 Iso-Britannian muotovaliota ja moni kasvattini on menestynyt myös ulkomailla. Enimmäkseen nämä ovat olleet walesinspringereitä, mutta minulla on vuosien saatossa ollut myös cockerspanieleita, irlanninsettereitä, englanninsettereitä ja pointtereita. Kasvattamani ja omistamani narttu Ferndel Cecilia on tuottanut enemmän Ison-Britannian muotovalioita – 11 kappaletta – kuin kukaan muu narttu missään rodussa Isossa-Britanniassa.

Olen esittänyt useimpia Gundog-ryhmän rotuja hyvällä menestyksellä, erityisesti cockerspanieleita, sileäkarvaisia noutajia ja unkarinvizsloja. Unkarinvizsla Ch Hungargunn Bear It’N Mindin kanssa voitimme jopa Ison-Britannian Vuoden Näyttelykoira -kilpailun kaksi vuotta peräkkäin ja lisäksi Best in Show -kilpailun Cruftsissa vuonna 2010.

Tuomariurani alkoi vuonna 1978. Olen arvostellut useita rotuja Open Show -tasolla ja ensimmäiset CC-tason arvosteluoikeudet sain vuonna 1984. Nykyään minulla on CC-oikeudet kaikille Gundog-ryhmän roduille ja lisäksi mäyräkoirien, beaglejen, petit basset griffon vendéenien ja grand basset griffon vendéenien sekä bordercollieiden CC-oikeudet. Arvostelin Gundog-ryhmän Cruftissa vuonna 2012. Olen arvostellut useissa maissa ympäri maailmaa.

Tuomaroi seuraavia rotuja